ALTAC

De Altac groep bestaat uit meerdere bedrijven die coatings en coating gerelateerde producten leveren. Het bedrijf is actief in de Automotive, Industrie en Yacht sector. Altac vervult hierin zowel de rol als groothandel voor de meest toonaangevende merken in de markt, als de rol van producent voor specifieke vraagstukken.

Het bedrijf is actief in geheel Nederland; het hoofdkantoor staat in Drachten. De afgelopen jaren is Altac snel gegroeid, enerzijds door te investeren in autonome groei, anderzijds door diverse overnames. Deze groei wordt de komende jaren voortgezet.

Altac is een familiebedrijf. Dit kenmerkt zich in een grote betrokkenheid van de eigenaren, die tevens de directie voeren. Naar klanten onderscheid Altac zich door haar klantgerichtheid en specialistische kennis. De cultuur van Altac laat zich omschrijven door informeel, pragmatisch en resultaatgericht.

Zoals aangegeven is er sprake van een gunstig groeiperspectief. Om dit groeiperspectief te realiseren investeert Altac in het robuust maken van de organisatie. Standaardisatie, digitalisering, formalisatie van processen en het realiseren van synergievoordelen zijn hierbij de kernwoorden. Het hierbij behorende herstructureringsproces is reeds gestart, onderdeel hiervan is de investering in diverse posities binnen het bedrijf. De vacature Businesscontroller is hier onderdeel van.

 

TEAM FINANCE

De Businesscontroller is een nieuwe functie. De functie valt onder de directie van Altac Holding. De afdeling Finance bestaat naast de Business Controller uit een Financial Controller en een team van medewerkers.

De Businesscontroller heeft een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je gaat aan de slag met thema’s zoals management control, met het opzetten van de juiste stuurinformatie op basis van duidelijke rapportage lijnen en heldere kpi’s. Je ondersteunt in de verdere resultaatsontwikkeling van Altac door bij te dragen aan kostenbeheersing door de standaardisatie en digitalisering van werkprocessen.

Je bent sparringpartner en adviseur van directie en management en adviseert met betrekking tot strategische vraagstukken, organisatie brede thema’s en ontwikkelvraagstukken als het gaat om het ‘in control’ zijn. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij volg je ook relevante trends en ontwikkelingen in je vakgebied en past deze toe binnen Altac.

 

HET PROFIEL VAN DE BUSINESSCONTROLLER

 • Adviseert en ondersteunt proactief de groepsdirectie en het divisie management bij de uitvoering van beleid en bewaking van het budget, jaarplan en bedrijfsbegroting.
  • Ondersteunt bij het opstellen van jaarplannen, doelstellingen, businesscases en beleids- en ondernemingsplannen.
  • Verantwoordelijk voor werkkapitaal beheer.
  • Ontwikkelt in samenwerking met collega’s beleids- en sturingsinstrumenten om het divisie management concrete handvaten te geven om bedrijfsprocessen te kunnen sturen, evalueren en bijsturen.
  • Toetst investeringsvraagstukken en contracten en voert bedrijfseconomische analyses en strategische scenario-analyses uit.
  • Bewaakt en levert een bijdrage aan het opstellen van planning & control-documenten. Evenals de administratieve organisatie, risicomanagement en fiscaliteit.
  • Signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en komt op basis hiervan tot voorspellingen en aanbevelingen.
  • Levert een bijdrage aan de innovatie en optimaliseren van bedrijfsprocessen.
  • Sparring- en gesprekspartner voor groepsdirectie, divisie management en directe collega’s.

FUNCTIE-EISEN

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding Controlling of vergelijkbaar.
 • Ervaring in soortgelijke functie.
 • Inzicht in inrichting van financiële en administratieve processen.
 • Mensgericht en teamspeler.
 • Passend binnen de cultuur van een no-nonsense familiebedrijf.
 • Woonachtig op reisafstand van Drachten

ALTAC BIEDT JOU

Altac biedt jou de mogelijkheid om mee te bouwen aan een snelgroeiende, dynamische organisatie. Vanuit jouw rol kun je hier echt het verschil maken, waarbij de organisatieontwikkeling, je eigen ontwikkeling en werkplezier hand in hand gaan.

Altac biedt passende arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Het betreft een fulltime dienstverband.

Voor meer informatie over de vacature en de vervolgprocedure kun je contact opnemen met Gerrit Evert Tacoma 06 14482170 of g.e.tacoma@altac.nl